Σάββατο 30 Μαΐου 2015

VALSIR TRIPLUS


Το TRIPLUS είναι το νέο σύστημα αποχέτευσης πολυστρωματικής δομής, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από τον οίκο Valsir S.p.A, για να καλύψει νέες και πιο απαιτητικές κατασκευές.

Το σύστημα TRIPLUS συνδυάζει τα πλεονεκτήματα διαφόρων προϊόντων σε μία κοινή λύση:
• Υψηλά ηχομονωτικά χαρακτηριστικά
• Αυξημένη αντοχή στα χτυπήματα ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες
• Αντοχή σε πάρα πολλά χημικά ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες
• Χρωματισμός RAL 5015
 

Οι σωλήνες TRIPLUS είναι κατασκευασμένοι από τρία στρώματα:
  • Ένα εξωτερικό από πολυμερές πολυπροπυλένιο
  • Ένα ενδιάμεσο από πολυπροπυλένιο εμπλουτισμένο με ορυκτά ανενεργά φορτία και
  • Ένα εξωτερικό στρώμα από πολυμερές πολυπροπυλένιο.


Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση των προβλημάτων που σχετίζονται με τους θορύβους εντός των κτιρίων που προκαλούνται από τις υδραυλικές εγκαταστάσεις. 
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ανάγκη κατασκευής υλικών που θα μείωναν αυτούς τους θορύβους και θα συνέβαλλαν στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής, η οποία πλέον στις μέρες μας επηρεάζει άμεσα το σχεδιασμό των κτιρίων. 
Η συμμόρφωση στους νόμους αναφορικά με τις υδραυλικές εγκαταστάσεις σημαίνει, να λαμβάνονται υπ’όψιν τα πρότυπα και οι εν ισχύ νόμοι και κανονισμοί που ορίζουν τα επιτρεπτά όρια θορύβου στην εκάστοτε εγκατάσταση.

 Το 1997 ο οίκος Valsir ξεκίνησε μια απαιτητική διαδικασία έρευνας και πιστοποίησης ηχομονωτικών σωλήνων που προορίζονται για χρήση σε συστήματα αποχέτευσης εσωτερικά των κτιρίων. Οι έλεγχοι διεξήχθησαν στο Ινστιτούτο Fraunhofer Institut fur Bauphysik στη Στουτγκάρδη,το οποίο θεωρείται το καλύτερο εργαστήριο για τη διεξαγωγή τέτοιου είδους δοκιμών. Στο εργαστήριο, ελέγχθηκε η ικανότητα των προϊόντων
στην απορρόφηση του θορύβου και το αν αυτά πληρούν τις απαιτήσεις των εν ισχύ κανονισμών. Τα πρότυπα που χρησιμοποιήθηκαν ως αναφορά για τις δοκιμές είναι τα UNI EN 14366:2004 και DIN 4109:1989 (μαζί με
το DIN 52219:1993), τα οποία καθορίζουν τις μεθόδους υπολογισμού και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων. Οι έλεγχοι διεξάγονται σε κτίριο αποτελούμενο από δωμάτια πλήρως μονωμένα, με χοντρούς τοίχους από
υλικά υψηλής ηχομονωτικής ποιότητας. Πρόκειται για ένα πραγματικό τετραώροφο κτίριο (με εσωτερικό ύψος 3050 mm), από το οποίο δύο εκ των ορόφων που υποδεικνύονται στις εικόνες ως EG και UG, αποτελούν
τους ορόφους στους οποίους ανιχνεύεται ο θόρυβος και χωρίζονται από τσιμεντένιο τοίχο βάρους 220 kg/m2 στον οποίο έχει στερεωθεί η κάθετη στήλη αποχέτευσης. 

Ο κάθε όροφος μετρήσεων χωρίζεται σε δύο δωμάτια: στο εμπρός δωμάτιο όπου βρίσκεται εγκατεστημένος ο σωλήνας και στο πίσω όπου δεν υπάρχει καμία εγκατάσταση αποχέτευσης, λαμβάνει όμως τους θορύβους που μεταφέρονται από τον διαχωριστικό τοίχο.
Τα πίσω δωμάτια έχουν όγκο 70,4 m3 (επιφάνεια περίπου 23 m2) ενώ τα εμπρός δωμάτια είναι 52,6 m3 (επιφάνεια περίπου 17 m2).

 Τα άριστα αποτελέσματα καταγράφηκαν τον Ιούλιο του 2006. Τα επίπεδα θορύβου εκφράζονται σε dB(A) και μετρήθηκαν στο ισόγειο πίσω από τον τοίχο της εγκατάστασης. Η δοκιμή έγινε κάνοντας χρήση σωλήνα Triplus 110x3,6 σύμφωνα με την προδιαγραφή EN 14366. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από το Ινστιτούτο Fraunhofer Institute στη Στουτγκάρδη χρησιμοποιώντας ηχομονωτικά στηρίγματα (πιστοποιητικό P-BA 227/2006).

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΠΑΚΕΤΟ 4ALL ΚΑΝΑΛΙ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΔΑΤΩΝ ΜΕ ΓΑΛΒΑΝΙΖΕ ΣΧΑΡΑ Α15

ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΝΑΛΙΩΝ 4ALL

Πακέτο MUFLE 4ALL 613001
Πακέτο ειδικά για γκαράζ κατοικιών και άλλους χώρους με απαιτήσεις ελαφριάς διέλευσης Α15 που αποτελείται από τα εξής:
■ 3 κανάλια 100/70 cm
■ 3 σχάρες γαλβανιζέ Α15
■ 2 τερματικά εξαρτήματα
■ 1 κάθετο εξάρτημα απορροής Φ110/75

Στο κανάλι η σχάρα κουμπώνει χωρίς εξάρτημα στερέωσης









Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΥΣΤΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ PEXAL & MIXAL της VALSIR

Οδηγίες για την εγκατάσταση σωλήνων Pexal και Mixal 



Κατά την εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης και ύδρευσης με σωλήνες Pexal και Mixal, προτείνονται οι ακόλουθες οδηγίες τοποθέτησης.

1. Οι σωλήνες που εγκαθίστανται εντός του δαπέδου πρέπει να τοποθετούνται σε ευθεία και με ομοιόμορφο τρόπο, ο ένας δίπλα στον άλλο. Οι διακλαδώσεις πρέπει να σταθεροποιούνται

μεταξύ τους. Είναι σημαντικό, οι σωλήνες που τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα να προστατεύονται από πιθανή ζημιά που μπορεί να προκληθεί από μεγάλα βάρη, από διερχόμενα άτομα ή την πτώση βαρέων αντικειμένων (εικ.1).

2. Οι σωλήνες που εγκαθίστανται εντός του δαπέδου είναι επιθυμητό να τοποθετούνται εντός προστατευτικού σπιράλ ή μονωτικού σωλήνα (για να προστατεύονται και να εξισορροπούν τη

θερμική διαστολή). Για το λόγο αυτό ο Valsir προτείνει τη χρήση

μονωμένων σωλήνων Pexal και Mixal.

3. Προτείνεται πάντα η προστασία των εξαρτημάτων με χονδρό χαρτί ή μονωτική ταινία, για την αποφυγή ενδεχόμενης ζημιάς από χημικές ουσίες που μπορεί να προέρχονται από τα οικοδο-

μικά υλικά. Μερικοί τύποι τσιμέντου είναι ιδιαίτερα διαβρωτικοί και μπορεί να οδηγήσουν σε οξείδωση του εξαρτήματος ή μέρους αυτού, προκαλώντας έτσι διαρροή με την πάροδο του

χρόνου. Σε αυτή την περίπτωση το εξάρτημα πρέπει να είναι πλήρως μονωμένο με υλικό που να αποτρέπει την επαφή με τα οξειδωτικά στοιχεία.

4. Για συνδέσμους με σπείρωμα ποτέ μην χρησιμοποιείτε ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες από κανάβι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμο του εξαρτήματος. Προτείνεται όμως η χρήση ταινίας τεφλόν ή ανάλογου στεγανωτικού υγρού. *

5. Κατά την εγκατάσταση σωλήνων Pexal και Mixal, ο σωλήνας δεν πρέπει να κάμπτεται πάνω από μία αιχμηρή γωνία. Ούτε και κάτω από το πάτωμα ή μέσα στον τοίχο ή σε εσοχές (Εικόνα 2).

6. Για την εγκατάσταση εκτός δαπέδου ο σωλήνας πρέπει να στερεώνεται με τα κατάλληλα στηρίγματα βάση των οδηγιών που αναφέρονται στον τεχνικό κατάλογο.

7. Για τη σύνδεση με καζανάκια ο Valsir προσφέρει ειδικά αρσενικά και θηλυκά εξαρτήματα με παξιμάδι, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν σε όλους τους τύπους καζανακίων. (Ανατρέξτε

στον κατάλογο)

8. Κατά την σύνδεση των σωληνώσεων με τα είδη υγιεινής, προτείνεται η χρήση των κατάλληλων εξαρτημάτων για τη στήριξη στον τοίχο.

9. Σε περίπτωση εγκατάστασης ύδρευσης ή θέρμανσης με κολεκτέρ, είναι δυνατή η χρήση της γκάμας των προϊόντων του Valsir .

* Η χρήση μερικών στεγανωτικών υγρών στα εξαρτήματα από PPSU με σπείρωμα μπορεί να κάνουν το υλικό πιο εύθραυστο.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΛΥΣΤΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ PEXAL & MIXAL ΤΗΣ VALSIR



Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ - ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΕ ΣΧΑΡΑ

 

Πακέτο MUFLE 4ALL 613001

Ολοκληρομένο σύστημα σε πακέτο καναλιών με σχάρα ειδικά για γκαράζ κατοικιών και άλλους χώρους με απαιτήσεις ελαφριάς διέλευσης Α15.
Εύκολο στην τοποθέτησή του τόσο για τον επαγγελματία υδραυλικό όσο και για τον ερασιτέχνη.
 


Μέσα στην συσκευασία θα βρείτε τα εξής:
■ 3 κανάλια 100/70 cm
■ 3 σχάρες γαλβανιζέ Α15
■ 2 τερματικά εξαρτήματα
■ 1 κάθετο εξάρτημα απορροής Φ110/75








  • Η σχάρα κουμπώνει και αφαιρείται εύκολα και γρήγορα χωρίς βίδες.
  • Είναι κατασκευασμένο από HDPE σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 1433.
  • Η λεία αδιάβροχη επιφάνεια επιτρέπει τη γρήγορη αποστράγγιση.
  • Ο εξωτερικός σκελετός με τις ραβδώσεις βελτιώνει την αγκύρωση του καναλιού στο μπετόν και εξασφαλίζει την καλύτερη αντοχή και ακαμψία του καναλιού.
  • Υψηλή χημική και μηχανική αντίσταση.
  • Ελαφρύ
  • Εύκολο στην μεταφορά.
Στο κανάλι η σχάρα κουμπώνει χωρίς εξάρτημα στερέωσης
Διατίθεται και πακέτο με πλαστικές σχάρες από PE-HD σε μαύρο(613003) και γκρι(613007) χρωματισμό