Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Η αύξηση του κόστους θέρμανσης επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του νοικοκυριού σας. Σε αυτό μόνο ένα πράγμα μπορεί να βοηθήσει:
Εξοικονόμηση ενέργειας!
Περάστε στην αντεπίθεση με τη σύγχρονη τεχνολογία συμπύκνωσης για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, αντλίες θερμότητας αέρος/νερού, αντλίες θερμότητας διαλύματος/νερού (γεωθερμία) ή έξυπνα υβριδικά συστήματα της MHG. Αυτό ανακουφίζει τόσο τον οικογενειακό προϋπολογισμό, όσο και το περιβάλλον.
Ανεξάρτητα από την πηγή ενέργειας στην οποία θα επενδύσετε:
Ποτέ πριν η εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος θέρμανσης δεν απέδωσε περισσότερο, από όσο σήμερα. Ειδικά από τη στιγμή που σας ανοίγουμε με τα υψηλής απόδοσης συστήματά μας το δρόμο για ακόμα χαμηλότερο κόστος θέρμανσης.
Συνδυάζετε έξυπνα! Αν όχι τώρα, τότε πότε...
Μονάδα παραγωγής θερμότητας για θέρμανση από το περιβάλλον.
Και στον τομέα των αντλιών θερμότητας η MHG είναι πάλι πρωτοπόρος. Είτε αντλίες θερμότητας αέρα/νερού, είτε νερού/νερού ή διαλύματος/νερού: Στην MHG βρίσκετε μια πλούσια γκάμα μονάδων θέρμανσης/ψύξης και εξοικονόμησης ενέργειας για τη χρήση της θερμότητας του ήλιου προς το περιβάλλον. Με το συνδυασμό με ένα θερμικό ηλιακό σύστημα κερδίζετε επίσης την άμεση ηλιακή θερμότητα. Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία
συστήματος της MHG, μπορείτε να εγκαταστήσετε τις αντλίες θερμότητας ThermiStar σε παλιά κτίρια, στα οποία δεν τέθηκε έως τώρα το ζήτημα της τοποθέτησης μια τέτοιας μονάδας παραγωγής θερμότητας λόγω έλλειψης συστημάτων ενδοδαπέδιας θέρμανσης.
Το μυστικό:
Μπορείτε να συνδυάσετε την καινούρια σας αντλία θερμότητας με έναν από τους υπάρχοντες λέβητες θέρμανσης πετρελαίου, αερίου ή ξύλου,οι οποίοι είναι ιδανικά σχεδιασμένοι για έναν τέτοιο συνδυασμό.
Σε ετήσιο υπολογισμό η αντλία θερμότητας καλύπτει περίπου το 85% των αναγκών θέρμανσης, το υπόλοιπο 15% παρέχεται από το λέβητα συμπύκνωσης πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή ξύλου.
Ποια τα υπέρ των αντλιών θερμότητας;
• Χαμηλό κόστος λειτουργίας (ρεύμα μόνο για τον συμπιεστή)
• Σχεδόν 75% της απαιτούμενης ενέργειας παρέχεται από το περιβάλλον μέσω του αέρα, του νερού ή του εδάφους και μάλιστα δωρεάν!
• Φιλικό προς το περιβάλλον: χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα
• Δυνατότητα ψύξης και θέρμανσης
• Συσκευές που δεν απαιτούν συντήρηση.
• Δεν απαιτείται χώρος αποθήκευσης καυσίμων
• Δεν απαιτείται καμινάδα
• Ανεξαρτησία από τις πηγές ενέργειας ορυκτών καυσίμων

ΠΑΛΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ;
Η MHG σας προσφέρει μια σίγουρη λύση για το μέλλον.
Έχετε θέρμανση με πετρέλαιο;
Τότε πιθανόν το σύστημά σας, όπως πολλά εκατομμύρια άλλα συστήματα θέρμανσης πετρελαίου στην Ελλάδα, δεν ανταποκρίνεται πλέον στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Σε αυτή την περίπτωση το παλιό σύστημα θέρμανσης επιβαρύνει χωρίς λόγο τον προϋπολογισμό του νοικοκυριού σας, καθώς και το περιβάλλον:
Ώρα για ανακαίνιση!
Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών θέλουν μετά από μια ανακαίνιση να είναι ανεξάρτητοι από το πετρέλαιο θέρμανσης και τις αναπάντεχες μεταβολές των τιμών του.Αντ’ αυτού, θέλετε να αξιοποιείτε με τον καλύτερο τρόπο τη δωρεάν θερμότητα από το περιβάλλον και ως εκ τούτου να εγκαταστήσετε μια αντλία θερμότητας.
Η αντλία θερμότητας είναι κατάλληλη μόνο για χρήση σε σπίτια που χτίστηκαν μετά τις παλιές διατάξεις θερμικής προστασίας.
Ωστόσο, η νέα υβριδική τεχνολογία της MHG φέρνει τα πάνω κάτω:
Σας ανοίγουμε το δρόμο για μια έξυπνη,φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή θερμότητας με υψηλό ποσοστό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και επιπλέον ιδιαίτερα οικονομική. Θα σας βοηθήσουμε επίσης να αυξήσετε την αξία του ακινήτου σας.


Σας ανοίγουμε το δρόμο.
Η EcoStar Hybrid εξασφαλίζει σε κατοικίες με χαμηλά ενεργειακά πρότυπα μέγιστη ενεργειακή απόδοση. Για αυτό φροντίζει το έξυπνο σύστημα ελέγχου Elster, το οποίο επιλέγει πάντα την πιο οικονομική πηγή ενέργειας ή το πιο οικονομικό ενεργειακό συνδυασμό.
Σε γενικές γραμμές: Στην καλοκαιρινή λειτουργία και κατά τις μεταβατικές περιόδους, ανάλογα με την απαιτούμενη θερμοκρασία νερού και το επιλεγμένο είδος αποθήκευσης αρκεί συνήθως μόνο η αντλία θερμότητας, καθώς και το θερμικό ηλιακό σύστημα, ενδεχομένως, εξ ολοκλήρου και οικονομικά για την παραγωγή ζεστού νερού ή για την θέρμανση και το ζεστό νερό χρήσης. Εάν είναι απαραίτητο,ενεργοποιείται ο λέβητας συμπύκνωσης πετρελαίου για να εξασφαλιστεί η άνεση ζεστού νερού χρήσης. Τα υπάρχοντα ενδοδαπέδια συστήματα θέρμανσης αυξάνουν το ετήσιο ποσοστό λειτουργίας της αντλίας θερμότητας. Με το που πέφτει το λεγόμενο σημείο διπλής λειτουργίας κάτω από ένα καθορισμένο όριο θερμοκρασίας, απενεργοποιείται η αντλία θερμότητας και αναλαμβάνει ο λέβητας συμπύκνωσης πετρελαίου .
Το κυριότερο:
Χάρη στην υβριδική τεχνολογία της MHG,μπορείτε να επιλέγετε ευέλικτα το είδος ενέργειας στην εγκατάστασή σας, ανάλογα με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης
και του ρεύματος.
Για παράδειγμα, εάν το πετρέλαιο θέρμανσης σε μια δεδομένη στιγμή είναι ιδιαίτερα φθηνό,ενώ η ηλεκτρική ενέργεια είναι πιο ακριβή, αναλαμβάνει η μονάδα του λέβητα πετρελαίου το μεγαλύτερο ποσοστό θέρμανσης μετά από άνοδο του σημείου διπλής λειτουρ-
γίας.

Αντλία θερμότητας αέρα-νερού Inverter
Ελάχιστο κόστος θέρμανσης, χαμηλή τιμή: Καθαρή θερμότητα - κατευθείαν από τη φύση.
Αντί το αυξανόμενο κόστος θέρμανσης στην κατοικία σας, τώρα δωρεάν ενέργεια,κατευθείαν από τη φύση.
Οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού MHG Air αξιοποιούν την αποθηκευμένη στον εξωτερικό αέρα ηλιακή θερμότητα για θέρμανση και ζεστό νερό. Μέσω ανεμιστήρων οδηγείται ο αέρας στον εξατμιστή και με αυτό τον τρόπο εκλύεται θερμότητα. Με τον τρόπο αυτό, το περιβάλλον σας προσφέρει δωρεάν το 75% της απαιτούμενης ενέργειας.
Το υπόλοιπο 25% παρέχεται με ηλεκτρικό ρεύμα.
Αποτέλεσμα: ελάχιστο κόστος θέρμανσης, αυξημένη προστασία του περιβάλλοντος.
Γίνετε ανεξάρτητοι με τη βοήθεια των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,
με την εξαιρετικά οικονομική τεχνολογία αντλιών θερμότητας της MHG.
Γερμανική τεχνογνωσία και κορυφαία ποιότητα
Η αντλία θερμότητας αέρα/νερού ThermiAir είναι σχεδιασμένη για την ανακαίνιση παλιών μονοκατοικιών, καθώς και για εγκατάσταση σε νέα κτίρια.
Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας των Γερμανών μηχανικών και τα δοκιμασμένα εξαρτήματα εξασφαλίζουν θέρμανση, ψύξη, ζεστό νερό χρήσης.
Επίσης οι αντλίες θερμότητας ThermiAir είναι:
• Εύκολες στην χρήση
• Εύκολες στην συντήρηση
• Έχουν μέγιστη ενεργειακή απόδοση
• Υψηλή αξιοπιστία και διάρκεια ζωής
Είναι απλή και εξοικονομεί χώρο
Οι αντλίες θερμότητας ThermiAir έχουν σχεδιαστεί ως μονάδες Split για να μειώσουν τον χρόνο και το κόστος εγκατάστασης. Δηλαδή, το ένα μέρος της συσκευής τοποθετείται σε εξωτερικό χώρο, ενώ το άλλο μέσα στο σπίτι.
Ιδιαιτερότητα: Ο συμπιεστής έχει ενσωματωθεί στο εξωτερικό μέρος.
Το πλεονέκτημα για εσάς: Το τμήμα της συσκευής, που προορίζεται για το εσωτερικό του σπιτιού είναι τόσο μικρό, που μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο και, συνεπώς εξοικονομεί πολύ χώρο.
Επιπλέον, το σύστημα αντλίας θερμότητας λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα στον εσωτερικό χώρο.