Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΧΥΤΩΝ CARRON



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ



Ο γρανιτένιος νεροχύτης σας είναι κατασκευασμένος με τα υψηλότερα ποιοτικά στάνταρ.
Για να διατηρήσετε την καλή του εμφάνιση προτείνουμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.


ΛΕΚΕΔΕΣ


Οι περισσότεροι λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν με τη χρήση του υγρού καθαρισμού πιάτων και ζεστού νερού.

Για πιο επίμονους λεκέδες, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά τύπου CIF και να τρίψετε επίμονα τον λεκέ με την πράσινη όψη του σφουγγαριού.

Σε περίπτωση που κάποιος λεκές “ποτίσει” σε βάθος την επιφάνεια του νεροχύτη, γεμίστε με 40 μέρη νερού και 1 μέρος χλωρίνης και αφήστε το διάλυμα να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την επόμενη μέρα αδειάστε το διάλυμα από τη γούρνα και καθαρίστε με άφθονο νερό.

*ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο για τον καθημερινό καθαρισμό του νεροχύτη


ΑΛΑΤΑ


Τα άλατα απορροφούν τα χρωματικά στοιχεία από υγρά όπως τσάι, καφές, κόκκινο κρασί κ.λ.π. και κατά αυτό τον τρόπο δημιουργούνται λεκέδες.

Συνιστάται να στεγνώνετε το νεροχύτη με ένα πανί μετά από την χρήση για να αποφύγετε την δημιουργία αλάτων στην επιφάνεια του.



Ο φυσικός τρόπος για την αφαίρεση των αλάτων είναι η χρήση διαλύματος αποτελούμενο από 3 μέρη νερού και 1 μέρος ξυδιού επάνω στο λεκέ.

Το διάλυμα μαλακώνει τον λεκέ από άλατα και κάνει πιο εύκολη την αφαίρεσή του με την χρήση καθαριστικού υγρού πιάτων και την πράσινη όψη του σφουγγαριού. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ειδικά υγρά αφαίρεσης αλάτων.


ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ


1.Μην αφήνετε χλωρίνη ή καθαριστικά που περιέχουν χλώριο να έρθουν σε άμεση επαφή με την επιφάνεια του νεροχύτη. Αν η χρήση χλωρίνης κρίνεται απαραίτητη, τότε φροντίστε να μην έρθει σε άμεση επαφή με την επιφάνεια του νεροχύτη για παραπάνω από μερικά λεπτά και σε καμία περίπτωση για πάνω από 30 λεπτά.

2.Την τοποθέτηση καυτών μαγειρικών σκευών πάνω στο νεροχύτη, γιατί μπορεί να προκαλέσουν ζημιά.

3.Τη χρήση λειαντικών καθαριστικών.

4.Μεταλλικά σφουγγάρια ή σύρμα για τα πιάτα, καθώς μπορεί να αφήσουν ίχνη μετάλλου στην επιφάνεια, που στη συνέχεια σκουριάζουν και κάνουν τον νεροχύτη να μοιάζει λεκιασμένος.

5.Να κόβετε τρόφιμα απευθείας πάνω στο νεροχύτη (χρησιμοποιήστε τα ανάλογα ξύλα κοπής)