Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΙΠΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ



Γιατί απαιτείται ο καθαρισμός του νερού από τα λίπη ;
… για την αποφυγή της έμφραξης των σωλήνων
Τα οργανικά λίπη και έλαια δεν διαλύονται στο νερό,με αποτέλεσμα με τον καιρό να προσκολλώνται στα τοιχώματα των σωλήνων. Έτσι μειώνεται η εσωτερική διάμετρος του σωλήνα και επομένως και η ροή του νερού μέχρι το τελικό φράξιμο του σωλήνα.
… για την προστασία από τη διάβρωση και την κακοσμία
Στο εσωτερικό του αποχετευτικού συστήματος, τα λίπη τοποθετούνται στην επιφάνεια των σωλήνες με αποτέλεσμα να προκαλούν διάφορες χημικές και βιολογικές αλλαγές, τέτοιες όπως :
Υδρόλυση
Σαπωνοποίηση
Οξείδωση
Βιοχημική διάβρωση
… μικρότερες επιπτώσεις στους σταθμούς επεξεργασίας λυμάτων
Η επεξεργασία των υδάτινων λυμάτων οικιακής χρήσης, βασίζεται σε αεροβική επεξεργασία και χρησιμοποιεί φυσαλίδες αέρα και νερό εμπλουτισμένο με νερό.
Στο εσωτερικό των δεξαμενών επεξεργασίας λυμάτων, η παρουσία λίπους στην επιφάνεια του νερού μπλοκάρει την ελεύθερη ανταλλαγή οξυγόνου απαιτώντας έτσι μεγαλύτερο χρόνο για τον καθαρισμό.
Επιπλέον τα λίπη δεν απορροφώνται εύκολα από τους μικροοργανισμούς με αποτέλεσμα να απαιτείται η χρήση ειδικών μέσων απολύμανσης.
Τι προβλέπεται από τους κανονισμούς;
Οι διατάξεις καθαρισμού του νερού από τα λίπη πρέπει να εγκαθίστανται σύμφωνα με το Παράρτημα 1 του κανονισμού GD 188/2002 όσον αφορά στους Τις τεχνικές προδιαγραφές για την περισυλλογή,επεξεργασία και αποβολή των αστικών υδάτινων λυμάτων – NTPA 011”, άρθρο 5 και των Ευρωπαϊκών προτύπων SR EN 12056-1:2002 Δίκτυα βαρυτικής αποβολής στο εσωτερικό των κτιρίων και SR EN 1825-
2:2002 – διατάξεις καθαρισμού λιπών.

Προβλεπόμενη Χρήση:
Οι καθαριστές λιπών τοποθετούνται για:
– κάθε τύπο πλυντηρίου πιάτων ποσότητας 0.3 l/s;
– νεροχύτες κουζίνας.

Χαρακτηριστικά:
Ροή: 0.3 l/s
Συνολική περιεκτικότητα: 48 λίτρα
Διαστάσεις σε mm: 380 x 460 x 390
Θυρίδα επίσκεψης : 300 O
Δυνατότητα συγκράτησης λίπους: 7 λίτρα
Δυνατότητα συγκράτησης άλλων
ιζημάτων : 1 2 λίτρα
Περιεκτικότητα σακούλας ιζημάτων: 9.5 λίτρα
Βάρος : 6 kg