Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΠΟΛΥΣΤΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ VALSIR PEXAL & MIXAL


 Το σύστημα σωληνώσεων PEXAL που αποτελείται από πολυτρωματικό σωλήνα και ορειχάλκινα εξαρτήματα ειδικού κράματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εγκαταστάσεις θέρμανσης και
ύδρευσης.
Η επαφή μεταξύ του ορειχάλκινου εξαρτήματος και του αλουμινίου στο σωλήνα αποτρέπεται χάριν στο μονωτικό δακτύλιο που μεσολαβεί μεταξύ του άκρου του σωλήνα και του ορειχάλκινου εξαρτήματος. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται απόλυτα η εγκατάσταση από ηλεκτροχημική διάβρωση.


Το σύστημα σωληνώσεων PEXAL με διαμέτρους Ø 16 - 18 - 20 mm και πάχος τοιχώματος σωλήνα 2mm που αποτελείται από πολυστρωματικό σωλήνα και ορειχάλκινα εξαρτήματα ειδικού κράματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εγκαταστάσεις θέρμανσης και ύδρευσης.

Το σύστημα σωληνώσεων Pexal και Mixal του οίκου VALSIR έχει
σχεδιαστεί με σκοπό την εύκολη εγκατάσταση και λειτουργικόητα:
ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΩΛΗΝΑ , ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΡΑΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ.
Στους πολυστρωματικούς σωλήνες Pexal και Mixal τα πλεονεκτήματα των μεταλλικών σωλήνων προστίθενται σ’ αυτά των πλαστικών σωλήνων με αποτέλεσμα τα σημεία που ο ένας σωλήνας μειονεκτεί να καλύπτονται από τον άλλο. 

Τα μειονεκτήματα των μεταλλικών σωλήνων όπως: Διάβρωση, οξύτητα, επικαθήσεις,δυσκαμψία, βάρος, υψηλές απώλειες φορτίου, εξαλείφονται με την παρουσία του δικτυωμένου πολυαιθυλενίου PE-X.
Τα μειονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων, όπως:
–– διαπερατότητα στα αέρια,
–– διαπερατότητα στις υπεριώδεις ακτίνες,
–– υψηλή θερμική διαστολή,
–– αστάθεια,
εξαλείφονται με την παρουσία του στρώματος αλουμινίου.