Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΛΥΜΜΑΤΩΝ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΕΠΙΓΕΜΙΣΜΑΤΟΣ ΑΛΟΥΜΙΝΟΥ



 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΤΩΝ ΚΑΛΥΜΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΟΥ

Τοποθετήστε το κάλυμμα αλουμινίου στο άνοιγμα του φρεατίου,στη σωστή θέση. Στη συνέχεια γεμίστε προσεκτικά με τσιμέντο την περιοχή περιμετρικά του πλαισίου,λαμβάνοντας πάντα υπόψη το υλικό  (πλακίδια,  κυβόλιθοι  κλπ) που θα τοποθετήσετε  στο κάλυμμα.

Σημείωση


Πριν να τοποθετήσετε το κάλυμμα αλουμινίου στο άνοιγμα του φρεατίου, βεβαιωθείτε πως εφαρμόζει σωστά στο πλαίσιο του.

(εάν ασφαλίζει με βίδες τότε ασφαλίστε το κάλυμμα στο πλαίσιο)!

Αφού  εφαρμόσετε  στην  περιοχή  μια  στρώση  τσιμέντου,  στη συνέχεια τοποθετείστε το πλαίσιο μαζί με το κάλυμμα σε επίπεδη θέση (αλφάδιασμα) και στο επιθυμητό ύψος,χρησιμοποιώντας προσεκτικά ένα σφυρί. Κατά τη διάρκεια πήξης του τσιμέντου,βεβαιωθείτε ότι το κάλυμμα δεν θα μετακινηθεί.

 Το κάλυμμα το ανοίγετε όταν το τσιμέντο έχει στεγνώσει καλά.

Όταν το τσιμέντο στεγνώσει, αφαιρέστε το κάλυμμα από το πλαίσιο και καθαρίστε προσεκτικά την περιοχή του πλαισίου που θα εδράζει το κάλυμμα.
Βεβαιωθείτε ότι δεν θα πέσουν υπολείμματα τσιμέντου, λάσπης κλπ στις οπές όπου χρησιμοποιούνται οι βίδες καλύπτοντας τες με ταινία.
Το πλέγμα οπλισμού θα πρέπει να τοποθετεί αφού πρώτα υπάρχει μια στρώση τσιμέντου στον πάτο του καλύμματος. Αφού τοποθετήσετε το πλέγμα, στη συνέχεια συνεχίζετε το γέμισμα με τσιμέντο, κόλλα πλακιδίων κλπ, (ανάλογα με την επιλογή του υλικού της τελικής επιφάνειας), λαμβάνοντας υπόψη το ύψος που θα χρειαστείτε για την τοποθέτηση του τελικού υλικού επιφάνειας.

Τοποθετήστε το υλικό επιφάνειας (πλακίδια, κυβόλιθους κλπ). Με τον οδηγό κοπής κόψτε κατάλληλα τις γωνίες του υλικού που θα τοποθετηθεί στις τέσσερις γωνίες του καλύμματος.











Παραδείγματα εφαρμογών